diagnostic

Diagnostic Hemoroizi

Deoarece simptomele hemoroizilor sunt asemanatoare cu cele ale unei fisuri anale, unei fistule sau ale unui abces anal, este foarte important ca diagnosticul sa fie stabilit de catre un medic proctolog. Totusi, o mare majoritate a persoanelor isi trateaza hemoroizii cu medicamente eliberate fara prescriptie medicala si fara a se consulta in prealabil cu medicul. Sangerarile rectale, indiferent de cauza lor, trebuie examinate obligatoriu de un medic. Pentru a diagnostica hemorozii, medicul trebuie sa examineze zona anala. Medicul poate efectua si un examen rectal digital numit tuseu rectal, folosind o manusa sterila si lubrifiant. Acest examen poate fi neplacut daca pacientul prezinta hemoroizi externi, insa este foarte folositor pentru stabilirea unui diagnostic corect.
In unele cazuri, investigatiile mai amanuntite pot impune folosirea unui anuscop. Anuscopul este un instrument medical de forma cilindrica, dotat cu sistem optic, care ajuta la vizualizarea hemoroizilor interni in momentul in care este introdus in rect.

Simptomele si Diagnosticarea Hemoroizilor

Multe probleme anorectale, incluzand fisurile, fistula anala, abcesele sau iritatia si mancarimea (prurit anal), au simptome asemanatoare si sunt gresit considerate ca fiind hemoroizi. Desi multi oameni au hemoroizi, nu toti au si simptome. Cel mai intalnit simptom pentru hemoroizii interni este sangele rosu deschis care acopera scaunul, ce poate fi observat pe hartia igienica, sau in vasul de toaleta. Totusi un hemoroid intern poate protrude prin anus in afara corpului devenind iritant si dureros.
Simptomele hemoroizilor externi