hemoroidectomie

Operatia pentru hemoroizi

Majoritatea hemoroizilor nu necesita operatie, aceasta fiind luata in considerare doar de durere puternica.
Hemoroizii externi:
Hemoroizii externi nu sunt tratati de obicei prin hemoroidectomie, exceptand cazurile de hemoroizi de dimensiuni foarte mari sau daca ati suportat o interventie chirurgicala in zona anala pentru alte probleme (cum ar fi hemoroizii interni sau o fisura anala).

Hemoroidectomia

Hemoroidectomia se refera la ablatia chirurgicala a hemoroizilor. Se va face o anestezie generala sau o rahianestezie pentru a nu simti durere. Inciziile sunt facute in tesutul din jurul hemoroidului. Vena umflata din hemoroid este legata pentru a preveni sangerarea, iar hemoroidul este excizat. Plaga chirurgicala poate fi inchisa cu suturi sau lasata deschisa. Peste rana se aplica tifon steril. Interventia chirurgicala se poate efectua cu un bisturiu, un instrument care foloseste electricitate (electrocauter) sau cu laser.
Exista o procedura care foloseste un dispozitiv de capsare circulara pentru inlaturarea hemoroizilor si inchiderea ranii, fara efectuarea de incizii. Prin acest procedeu, hemoroidul este ridicat si capsat inapoi pe canalul anal. Aceasta metoda poarta numele de hemoroidopexie. Persoanele care apeleaza la aceasta metoda pot avea mai putine dureri dupa interventie decat persoanele care apeleaza la interventia clasica, insa aceasta metoda este mai costisitoare si prezinta un grad mai mare de recidiva.
La ce sa va asteptati dupa interventia chirurgicala:
Recuperarea dureaza aproximativ 2-3 luni.

Hemoroidectomia mecanica prin stapling

Exista doua clasificari ale tratamentului pentru hemoroizi. Acestia se pot trata prin metode nechirurgicale sau traditional si prin proceduri chirurgicale. Medicul va hotari ce tratament se poate folosi pentru pacientul in cauza, in functie de gravitatea cazului. In cazurile avansate, se poate impune interventia chirurgicala. Una din metodele chirurgicale pentru eliminarea hemoroizilor este hemoroidectomia mecanica prin stapling. S-ar putea ca unele persoane sa nu fie familiarizate cu aceasta procedura, datorita numeroaselor denumiri. Aceasta mai este cunoscuta si sub numele de PPH sau procedura pentru prolaps si hemoroizi. Alti specialisti in sanatate folosesc denumirea de hemoroidopexie capsata sau mucosectomie circumferentiala.
Procedura:
Metoda foloseste un dispozitiv circular de capsare pentru excizarea tesutului in exces de pe membrana mucoasei anale prolabate. Acest dispozitiv trage tesutul prolabat pentru a permite inlaturarea tesutului in exces, iar restul tesutului hemoroidal este capsat. Prin aceasta procedura, tesutul hemoroidal este asezat inapoi in pozitia lui anatomica.

Metode moderne de tratament al bolii hemoroidale

Hemoroizii cresc din congestia venelor interne si/sau externe din jurul canalului anal. Ei se clasifica in functie de gravitate in patru grupe.
Prima grupa cuprinde hemoroizii care sangereaza dar nu ajung in afara canalulu anal; a doua grupa cuprinde hemoroizi care ajung in afara canalului anal in timpul defecarii, dar se retrag in mod spontan. A treia grupa de hemoroizi necesita o