hemoroidopexie

Hemoroidectomia

Hemoroidectomia se refera la ablatia chirurgicala a hemoroizilor. Se va face o anestezie generala sau o rahianestezie pentru a nu simti durere. Inciziile sunt facute in tesutul din jurul hemoroidului. Vena umflata din hemoroid este legata pentru a preveni sangerarea, iar hemoroidul este excizat. Plaga chirurgicala poate fi inchisa cu suturi sau lasata deschisa. Peste rana se aplica tifon steril. Interventia chirurgicala se poate efectua cu un bisturiu, un instrument care foloseste electricitate (electrocauter) sau cu laser.
Exista o procedura care foloseste un dispozitiv de capsare circulara pentru inlaturarea hemoroizilor si inchiderea ranii, fara efectuarea de incizii. Prin acest procedeu, hemoroidul este ridicat si capsat inapoi pe canalul anal. Aceasta metoda poarta numele de hemoroidopexie. Persoanele care apeleaza la aceasta metoda pot avea mai putine dureri dupa interventie decat persoanele care apeleaza la interventia clasica, insa aceasta metoda este mai costisitoare si prezinta un grad mai mare de recidiva.
La ce sa va asteptati dupa interventia chirurgicala:
Recuperarea dureaza aproximativ 2-3 luni.

Metode moderne de tratament al bolii hemoroidale

Hemoroizii cresc din congestia venelor interne si/sau externe din jurul canalului anal. Ei se clasifica in functie de gravitate in patru grupe.
Prima grupa cuprinde hemoroizii care sangereaza dar nu ajung in afara canalulu anal; a doua grupa cuprinde hemoroizi care ajung in afara canalului anal in timpul defecarii, dar se retrag in mod spontan. A treia grupa de hemoroizi necesita o