Coagularea in infrarosu a hemoroizilor

Coagularea in infrarosu (denumita si terapia de coagulare) este o procedura medicala folosita pentru a trata hemoroizii de dimensiuni mici si medii. In timpul procedurii medicul foloseste un dispozitiv care creeaza un fascicol de lumina infrarosie.
Caldura creata de lumina infrarosie produce cicatrizarea tesutului, ceea ce permite oprirea fluxului sanguin catre hemoroid. Hemoroidul dispare, iar cicatricea formata pe canalul anal nu permite umflarea venelor pe canalul anal. Un singur hemoroid poate fi tratat intr-o sedinta. Ceilalti hemoroizi pot fi tratati dupa un interval de 10-14 zile.
Aceasta procedura medicala poate fi efectuata si cu alte dispozitive, cum ar fi dispozitive cu laser sau curent electric, care de asemenea intrerup fluxul sanguin catre hemoroid. Fotocoagularea in infrarosu se face intr-o clinica medicala. Este posibil sa simtiti o senzatie de arsura si durere de intensitate mica in timpul procedurii. Ulterior, puteti avea o senzatie de satietate in abdomenul inferior sau o senzatie falsa de defecatie.