simptome

Simptome Hemoroizi

Simptomele hemoroizilor pot varia de la o persoana la alta, insa exista o serie de simptome generale care pot fi asociate cu acest tip de boala. In functie de stadiul bolii, hemoroizii pot fi clasificati in patru grupe principale, fiecare grupa avand o simptomatologie proprie:
Hemoroizi de gradul I – acestia sunt de obicei asociati cu prezenta sangerarilor si durerii, insa nu sunt prolabati.
Hemoroizi de gradul II – acesti hemoroizi sunt prolabati si se pot retrage de la sine (pot fi reductibili), cu sau fara prezenta sangerarii.
Cele doua categorii de mai sus sunt considerate cazuri mai putin grave si permit folosirea unor metode de tratament neinvazive in clinicile noastre.
Hemoroizi de gradul III sunt hemoroizi prolabati care nu se retrag de la sine si trebuie introdusi manual in canalul anal, fie de pacient, fie de catre medic.

Simptomele si Diagnosticarea Hemoroizilor

Multe probleme anorectale, incluzand fisurile, fistula anala, abcesele sau iritatia si mancarimea (prurit anal), au simptome asemanatoare si sunt gresit considerate ca fiind hemoroizi. Desi multi oameni au hemoroizi, nu toti au si simptome. Cel mai intalnit simptom pentru hemoroizii interni este sangele rosu deschis care acopera scaunul, ce poate fi observat pe hartia igienica, sau in vasul de toaleta. Totusi un hemoroid intern poate protrude prin anus in afara corpului devenind iritant si dureros.
Simptomele hemoroizilor externi

Simptomele osteoporozei

Osteoporoza este o afectiune caracterizata de scaderea densitatii osoase si slabirea rezistentei oaselor, care au ca rezultat fragilitatea osoasa. Ca urmare a osteoporozei, oasele formeaza o structura poroasa anormala, compresibila, ca un burete. Aceasta afectiune a sistemului osos slabeste oasele si determina aparitia frecventa a fracturilor. Osteopenia este o afectiune a oaselor care determina de asemenea o densitate osoasa mai scazuta decat densitatea normala, insa mai putin grava ca cea provocata de osteoporoza.
Un os normal este compus din proteine, fibre de colagen si ioni de calciu, toate aceste componente determinand rezistenta osoasa. Oasele afectate de osteoporoza se pot fractura ca urmare a unor leziuni minore care, in mod normal, nu ar provoca fracturi unui os sanatos. Fracturile pot fi fracturi deschise (ca in cazul fracturilor de sold) sau de compresie (ca in cazul fracturii de compresie a coloanei vertebrale).