Medicatie pentru hemoroiziMedicamentele pot ameliora simptomele hemoroizilor. Puteti incerca una sau mai multe din metodele indicate mai jos:

Unguentele pentru protectia pielii, cum ar fi oxidul de zinc sau vaselina, sunt cele mai bune remedii fara prescriptie medicala pentru hemoroizi. Unguentele pot preveni ranirea ulterioara si amelioreaza mancarimile prin formarea unei bariere protectoare peste hemoroizi.

Folositi supozitoare marca Preparation H sau Hemorzon pentru 7-10 zile pentru ameliorarea iritatiei si lubrificarea canalului anal in timpul defecatiei. Unele din produse contin anumite substante care pot afecta tesuturile anale daca sunt folosite un timp indelungat.

Folositi unguente cu un continut de 1% hidrocortizon, un tip de steroid medicinal care amelioreaza pruritul si inflamatia. Medicul va poate recomanda solutii cu 2,5% hidrocortizon, insa aceste produse nu pot fi folosite mai mult de 2 saptamani, deoarece produc subtierea pielii.

Aplicati medicamente care contin un anestezic local. Acestea pot fi recunoscute dupa sufixul “-caina” din numele medicamentului sau ingredientelor. Desi acestea pot fi foarte utile persoanelor cu hemoroizi externi durerosi, unele persoane pot prezenta alergii. Consultati-va cu medicul inainte de utilizare.

Folositi medicamente antiinflamatoare fara prescriptie medicala. Acetaminofen (Tylenol) poate ajuta pentru durere. Aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofen (Motrin) si naproxen (Aleve) pot ajuta in cazul durerii si umflarii hemoroizilor.