Ce este cardiologia?

Cardiologia este specialitatea medicala care se ocupa cu studierea si tratarea afectiunilor inimii si a vaselor de sange si nu trebuie confundata cu chirurgia cardiovasculara, disciplina ce se ocupa cu interventiile chirurgicale.

Precizia diagnosticului medical si eficienta tratamentelor din ziua de azi depind de performanta tehnologiei utilizate, de aplicarea celor mai recente inovatii tehnologice, precum si de nivelul de pregatire a personalului medical ce o utilizeaza. LaurusMedical a inteles inca de la infiintare importanta acestor doua aspecte si a urmarit cu tenacitate implementarea lor in lantul de clinici pentru toate specialitatile medicale abordate.

Ecograful cardiovascular Vivid S6

Cea mai recenta actiune intreprinsa in mentinerea superioritatii tehnologice a avut loc la inceputul acestui an, in sectia de cardiologie prin punerea la dispozitia medicilor si pacientilor a celui mai nou ecograf cardiovascular – Vivid S6, produs de liderul in aparatura medicala General Electric, din Statele Unite ale Americii.

Ecocardiograful Vivid S6 incorporeaza cele mai noi descoperiri tehnologice ce fac posibila diagnosticarea cu precizie a afectiunilor inimii si a vaselor principale de sange, oferind medicilor o calitate exceptionala a imaginii si crescand precizia diagnosticului si a masuratorilor efectuate. O imagine excelenta permite identificarea miscarilor peretilor inimii, observarea cu usurinta a anormalitatilor existente atat in conformatie cat si in miscare. Sistemul de prelucrare a informatiilor receptionate multi-angular compune si suprapune imaginile rezultand o precizie crescuta a marginilor. Imaginea fluxului de sange si tehnologia rapida de masurare completeaza avantajele aduse medicului si pacientului deopotriva prin folosirea unui ecograf de ultima generatie in diagnosticarea afectiunilor cardio-vasculare.

Ceea ce este mai rar subliniat, se refera la ergonomia sporita a aparatului ce permite utilizarea de catre medic in bune conditii, fara a-i genera disconfort si oboseala, elemente care ar putea influenta negativ calitatea actului medical.

Ecografia Doppler vasculara

Ecografia Doppler vasculara este investigatia care furnizeaza medicului informatii atat despre forma si aspectul vaselor de sange cat si despre functionalitatea acestora, respectiv fluxurile sangvine, eventualele blocaje circulatorii, sau infundari ale vaselor de sange.

Ecografia cardiaca (ecocardiografia)

Ecocardiografia este o investigatie imagistica a inimii ce permite vizualizarea de sectiuni bidimensionale si efectuarea de masuratori a grosimii peretilor, a cavitatilor inimii ori a vaselor mari de sange (artera aorta, vena cava, etc.), dar si a valvelor inimii. Este o investigatie esentiala in cardiologie, in prezent fiind de neconceput un consult complet fara efectuarea ecocardiografiei, mai ales ca este o metoda lipsita total de iradiere.

Electrocardiograma (sau EKG)

Electrocardiograma este o investigatie care masoara impulsurile electrice ale inimii cu ajutorul unor mici discuri metalice aplicate pe piele, la nivelul pieptului. Scopul acesteia este de a descoperi tulburari ale ritmului cardiac, leziuni noi sau mai vechi ale inimii, flux sanguin insuficient, mariri de volum ale inimii.


Serviciile sunt disponibile in urmatoarele clinici din reteaua LaurusMedical:

Cardiologie  bucuresti
Cardiologie bacau
Cardiologie buzau
Cardiologie deva
Cardiologie focsani
Cardiologie galati
Cardiologie pitesti
Cardiologie ploiesti
Cardiologie suceava