Abces Anal

Ce este abcesul anal?

Abcesul anal este o colectie purulenta localizata in regiunea anoperianala.

Simptomele abcesului anal

Principala acuza a abcesului anal este durerea intensa, asociata cu o umflatura dureroasa in regiunea perianala, de multe ori etichetata eronat drept tromboza hemoroiala, insotita de febra si alterarea starii generale de sanatate. Este o urgenta chirurgicala, ea reclama prezentarea de urgenta la medic. In cazul in care se intarzie acest lucru, complicarea cu o fistula perianala este mai mult decat posibila.

Tratamentul abcesului perianal

Abcesul perianal necesita incizie si evacuarea completa a puroiului, altfel putand evolua chiar spre septicemie. Din cauza riscului septic, abcesul anorectal reprezinta o urgenta chirurgicala, el poate fi rezolvat simplu, in regim ambulator, executandu-se incizia si drenajul abcesului.

Clinicile LaurusMedical ofera atat posibilitatea unui diagnostic de mare acuratete prin intermediul anuscopiei computerizate, cat si de tratament, in abcesele perianale superficiale, necomplicate. Mai mult decat atat, colectivul de medici din Clinicile LaurusMedical este compus din medici chirurgi cu vasta experienta, ce pot acorda o indicatie prompta si corecta de tratament pentru fiecare caz in parte, inclusiv asistenta chirurgicala.