Terapia hidroactiva in tratamentul ulcerului varicos si al plagilor un concept modern aplicat in clinicile LaurusMedical.

In ultimii ani, in clinicile medicale de specialitate de renume, a patruns un concept terapeutic inovator, modern, cunoscut si sub denumirea de “terapia umeda” a plagii, bazat pe utilizarea pansamentelor hidroactive. Terapia hidroactiva sustine si accelereaza mecanismele de vindecare normale, fiziologice (proliferarea celulara in mediul umed) prin: profilaxia infectiei si/sau reducerea incarcarii microbiene, prevenirea aparitiei necrozelor sau debridarea autolitica a celor existente, managementul exsudatului in vederea indepartarii secretiilor in exces si mentinerea unui echilibru hidric optim.

Este deja cunoscuta activitatea prolifica a clinicilor LaurusMedical in ceea ce priveste tratamentul cu succes al bolii varicoase si complicatiilor ei, prin cea mai recenta, moderna si neinvaziva metoda – Scleroterapia ghidata ultrasonografic. Ea a permis de multe ori rezolvarea unor cazuri extreme, in stadii avansate, cu vindecarea spectaculoasa a ulcerului varicos trenant.

Asocierea pansamentelor hidroactive, de productie germana, in tratamentul ulcerului varicos, ca terapie adjuvanta, a facut ca rata de succes si vindecare a ulcerelor varicoase trenante sa creasca, iar perioada de tratament sa se scurteze foarte mult.

Terapia hidroactiva nu presupune doar folosirea unor pansamente, ci este un concept de tratament care presupune vizite periodice la clinica unde medicul efectueaza manevre de aseptizare, debridare, toaletare a plagii, dupa care decide folosirea unui anumit tip de pansament hidroactiv, ce completeaza si desavarseste manevrele medicale terapeutice efectuate. In functie de evolutia locala, strategia terapeutica se adapteaza din mers, apeland la paleta larga de tipuri de pansamente hidroactive.

Tratam cu succes si alte tipuri de plagi cronice, cu impact major, spre exemplu la pacientii cu plagi diabetice, unde s-a reusit prevenirea in multe cazuri a amputatiei falangelor sau chiar a membrelor.

Tratamentul UGFS pentru varice este disponibil in urmatoarele clinici din reteaua LaurusMedical:

tratament ulcer varicos bucuresti
tratament ulcer varicos bacau
tratament ulcer varicos cluj
tratament ulcer varicos deva
tratament ulcer varicos focsani
tratament ulcer varicos galati
tratament ulcer varicos pitesti
tratament ulcer varicos ploiesti
tratament ulcer varicos suceava