Osteoporoza (pierderea de masa osoasa), se poate dezvolta pentru un timp indelungat, fara a da niciun semn. Se prezinta ca reducerea masei osoase si printr-o structura osoasa poroasa. Ambii factori pot duce la ruperea oaselor. Zonele tipice care se pot fractura sunt vertebrele, soldurile, sau incheieturile mainii. Deobicei fracturile apar fara influente exterioare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pune osteoporoza in grupul celor mai frecvente 10 boli din lume. Acesta fiind cea mai frecventa tulburare de metabolism osos.

Tratamente standard:

Astazi exista metode diferite de tratament pentru osteoporoza. Terapia se bazeaza pe 3 piloni: Nutritie cu multa vitamina D si calciu, exercitii fizice regulate, si terapia cu medicamente care poate inhiba rarefierea osoasa. Diagnosticul osteoporozei se face in cele mai multe cazuri prin Osteodensitometrie (masurarea-DXA), masurarea densitatii osoase, fiind cea mai sigura metoda de diagnostic in acest domeniu.

Daca sunteti diagnosticat cu osteoporoza, este obligatoriu sa faceti un tratament medical.

Noua terapie:

O noua posibilitate de tratament este MBST ® tehnologia de rezonanta magnetica nucleara. Acesta utilizeaza fenomenul fizic al rezonantei magnetice nucleare, cu efect terapeutic. Durerea cauzata de osteoporoza dispare de la sine iar masa si densitatea osoasa vor creste.

Diagnosticul medicului este foarte important pentru acest tratament bland. Numai medicul poate verifica daca si ce fel de terapie poate fi folosita cu succes.

MBST ® terapia de rezonanta magnetica nucleara produce o stimulare biofizica naturala a metabolismului. Pacientii tratati au simtit o reducere semnificativa a durerii si o crestere a densitatii si masei osoase. Terapia nu produce efecte secundare si este nedureroasa.

Tesut osos inainte tratament MBSTOsul inainte tratament MBST
Tesut osos dupa tratament MBST Osul dupa tratament MBST

Indicatii:

O privire de ansamblu asupra celor mai importante zone de aplicare a MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica fac obiectul unui examen profesional atent si responsabil al fiecarui pacient.

Pentru Osteoporoza:

Tratamentul simultan al tuturor zonelor afectate.

Tratament Osteoporoza

Pentru tulburari de metabolism osos:

Tratamentul unor parti ale corpului (articulatii, coloanei vertebrale, zonele osoase) cu dispozitivul pentru fracturi osteoporotice conditional (cea mai mare parte vertebrale), de asemenea tulburari de circulatie a sângelui in oase si articulatii (glezna sau incheietura mainii). Mai multe indicatii primiti de la medicul curant.

Stiati ca …

Mai multe femei mor din cauza osteoporozei si a consecintelor sale, decat din cauza celor mai frecvente boli maligne (cancer de san, cancer uterin si cancer ovarian). Ca aproximativ 30% din bolnavii de osteoporoza sunt barbati? Cele mai multe complicatii ale osteoporozei pot fi prevenite.

Cum?

Prin diagnosticul timpuriu al bolii. Prin exercitii fizice regulate si adecvate. Printr-un tratament aplicat individual, pe baza evaluarii de specialitate a calitatii osoase si a factorilor de risc pentru fiecare pacient in parte.

Centrele LaurusMedical sunt specializate in tratamentul bolilor osoase cronice si a altor boli cum ar fi osteoporoza, osteoartrita (artroza), osteodistrofie renala, Boala Paget, hiperparatireoidizm, osteomalacie, sindrom dureros al coloanei vertebrale si leziuni sportive ale oaselor si articulatiilor. In tratamentul acestor boli, in clinicile LaurusMedical se aplica o metoda unica de “4e”, care se bazeaza pe conceptul de abordare integrata folosind metode diferite, in functie de fiecare caz in parte cu scopul de a imbunatati calitatea oaselor si articulatiilor, nu doar pentru a reduce temporar simptomele.

Ce este nou si revolutionar in “4e” si care sunt avantajele sale?

Abordarea comuna a bolilor cronice osoase si in articulatii, nu da rezultate satisfacatoare, in ciuda introducerii de mai multe medicamente noi pentru osteoporoza si noi materiale si tehnici utilizate in ortopedie si terapia fizica a osteoartritei.

Acesta e principalul motiv pentru care este un tratament partial. Astfel, tratamentul osteoporozei este de obicei limitat la medicamente, iar tratamentul osteoartritei la terapie fizica sau terapie ortopedica cu scopul de a reduce temporar simptomele, mai ales durerea. Tratamentul este limitat doar la o parte din schelet, cea care cauzeaza durere, fara a tine seama de faptul ca scheletul este un organ indivizibil si numai prin tratarea ca un intreg, putem obtine rezultate pozitive.

Deoarece calitatea oaselor si cartilajiilor depinde in mare masura de echilibrul bio-mecanic, orice schimbare in acest echilibru va afecta intregul schelet. De exemplu osteoartrita de genunchi nu este doar o boala a genunchiului, pentru ca provoaca un dezechilibru bio-mecanic care duce deasemenea la modificari patologice in alte articulatii si structurii osoase. Prin urmare, este necesar sa se trateze intregul schelet pe baza evaluarii individuale a fiecarui pacient, cel mai eficace tratament este prin metoda “4e”.

premii mbst

Cum functioneaza?

Pe baza evaluarii individuale a fiecarui pacient, riscurile de complicatii, precum si cauzele care au condus la boala, tratamentul se efectueaza cu metode diferite, in functie de fiecare caz in parte. LaurusMedical a efectuat un program special de educatie, in scopul de a preveni bolile de articulatii, impreuna cu exercitiile ”Tae do” concepute pentru lucru independent la domiciliu. Daca aveti o problema cu oasele si articulatiile, sau doriti sa preveniti complicatiile mai tarziu, va rugam sa faceti o programare intr-una din clinicile noastre unde vi se poate stabili diagnosticul si tratamentul corespunzator.

Punerea in aplicare a masurilor de imbunatatire a calitatii osoase este cel mai bun mijloc de prevenire a osteoporozei. Ele trebuie sa fie efectuate in mod continuu din tinerete, pentru a evita consecintele grave ale acestei boli.