Ce este endoscopia digestiva superioara?

Endoscopia digestiva superioara (EDS) este investigatia de explorare a esofagului, stomacului si portiunii initiale din intestinul subtire (duodenul) cu ajutorul unui tub flexibil numit endoscop in vederea diagnosticarii afectiunilor ce pot aparea la nivelul acestor organe.

Un avantaj major al efectuarii endoscopiei digestive superioare in cadrul clinicilor LaurusMedical Bucuresti, LaurusMedical Bacau, LaurusMedical Cluj-Napoca, LaurusMedical Deva, LaurusMedical Galati, LaurusMedical Focsani, LaurusMedical Pitesti, LaurusMedical Ploiesti sau LaurusMedical Suceava consta in realizarea investigatiei doar pe baza trimiterii de la medicul de familie, FARA COPLATA, in baza contractului incheiat de catre LaurusMedical si Casele de Asigurari de Sanatate.

NOU! SISTEMUL DE ENDOSCOPIE ULTRAPERFORMANT – FUJIFILM ELUXEO

fujifilm eluxeo

Reteaua nationala Laurus Medical utilizează cea mai nouă linie de endoscopie FUJIFILM ELUXEO 2019 in centrele Laurus Medical Bucuresti, Cluj-Napoca si Pitesti si FUJIFILM ELUXEO 2020 in centrele din Galati, Ploiesti si Bacau.

Tehnologie 3-LED MULTI-LIGHT asigura:
  • cea mai buna imagine endoscopica la ora actuala (acuratete si contrast) furnizata prin iluminarea simultana prin 3-LED MULTI-LIGHT
  • imagine detaliata a suprafetei mucoasei si a tiparelor vasculare
  • imagine la standard Full HD
imagine fujifilm eluxeo
gastroenterologie bucuresti
gastroenterologie bacau
gastroenterologie cluj
gastroenterologie deva
gastroenterologie focsani
gastroenterologie galati
gastroenterologie pitesti
gastroenterologie ploiesti
gastroenterologie suceava

Tratamente endoscopice si sedarea

In timpul investigatie se pot efectua si anumite manevre terapeutice cum sunt: prelevare biopsie, rezectie de polipi, testare pentru Helicobacter Pylori.

Ca si in cazul colonoscopiei, se poate administra medicatie antialgica ori sedativa pentru cresterea confortului pacientului in timpul explorarii, a carei durata este de cca. 5-7 minute. In cazul administrarii de medicatie sedativa se interzice conducerea de autovehicule timp de 6 ore.

Pregatirea pentru EDS

Pregatirea pentru endoscopie este mai simpla decat in cazul colonoscopiei, fiind interzisa ingestia de alimente cu 7 ore inainte de explorare, iar cu 2 ore inainte se interzice si ingestia de lichide.

adobe-acrobat-reader