Fistula Perianala

Ce este fistula perianala?

Fistula perianala este o comunicare tubulara intre tegumentul perianal, la nivelul unde s-a evacuat de regula spontan un abces perianal netratat chirurgical sau incomplet drenat si canalul anal.

Secretia constanta de mucus care pateaza lenjeria, sau chiar puroi, uneori chiar sangerare, exteriorizata prin mici orificii in tegumentul din jurul anusului. Evolutia are un caracter periodic, cu episoade secretorii si perioade de acalmie, percepute de pacient ca falsa vindecare.

Traiectul fistulei trebuie deschis complet, pentru a permite un drenaj corect. In cazuri severe tratamentul este eminamente chirurgical.

Clinicile LaurusMedical abordeaza cu succes acest capitol delicat al patologiei ano-perianale. Se foloseste aparatura moderna de tip radiofrecventa, care, functionand pe principiile electrochirurgiei, este cotata cu o rata de cicatrizare si vindecare mult superioara chirurgiei deschise.

In tratamentul fistulei perianale conteaza foarte mult experienta medicului. Echipa LaurusMedical este compusa din chirurgi experimentati, cu experienta de 11 ani in domeniul tratamentului NECHIRURGICAL al afectiunilor ano-perianale.