Ce este ozonoterapia?

Dr. Iurie Hâncu, medic specialist ortopedie si traumatologie, cu o experienta de peste 10 ani in tratarea afectiunilor sistemului osos prin metode inovative precum ozonoterapia sau chiropraxia impreuna cu cea mai noua generatie de aparatura va asigura solutii eficiente pentru afectiunile reumatice, durerile articulare prin realizarea dozajului corect si personalizat pentru fiecare pacient.

Pentru a putea vorbi despre ozonoterapie trebuie sa amintim intai efectele lipsei de oxigen asupra organismului: oboseala, senzatia de slabiciune, tulburarile circulatorii, digestive, durerile musculare, senzatia de instabilitate, vertij, comportamentul irational, depresia, complicatiile respiratorii, dar in special o diminuare a eficientei sistemului imunitar, cu raspuns slab sau inexistent la atacurile virale si bacteriene.

Cum actioneaza terapia cu ozon?

Principiul de functionare este simplu: oferirea unui amestec de ozon-oxigen tesutului vatamat, la nivel celular ce are urmatoarele efecte biologice pozitive:

 • dezinfectant si trofic
 • antialgic
 • antibacterian si antiviral
 • antiinflamator si imunomodulator
 • imbunatatirea transportului oxigenului in organism, chiar si in zonele distale (unde microcirculatia poate fi ingreunata sau blocata prin acumularea de toxine) prin scaderea vascozitatii sangelui, redeschiderea capilarelor (in limita functionalitatii), cresterea transferului de oxigen de la nivelul globulelor rosii la organe, muschi etc.
 • activarea enzimelor ce blocheaza productia in exces a radicalilor liberi (efect antiaging)

In ce afectiuni este eficienta ozonoterapia?

Aceasta terapie trimite in organism o molecula naturala, lipsita de proteine, care, in consecinta, nu poate da fenomene de hipersensibilitate, reactii alergice. Este un antibiotic natural, ce nu  ofera bacteriilor posibilitatea de a dezvolta rezistenta. La nivel tisular si celular, beneficiile acestei terapii consta in eliminarea toxinelor acumulate, reducerea inflamatiilor si imbunatatirea circulatiei sangelui.

Ozonoterapia este aplicata cu succes in tratarea urmatoarelor afectiuni:

 • artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulatiilor mici)
 • discopatii
 • hernia de disc vertebral
 • afectiuni inflamatorii ale articulatiilor, tendinite, bursite
 • fibromialgii, contracturi musculare

Eficienta terapeutica este ridicata datorita actiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare si de refacere a functiei articulare, actiunii reparatorii asupra terminatiilor nervoase periferice. Trebuie mentionat faptul ca ozonoterapia poate fi aplicata cu succes in tratamentul oricarui sindrom dureros.

Serviciile sunt disponibile in urmatoarele clinici din reteaua LaurusMedical:

ozonoterapie bucuresti