MBST ® – Terapia prin Rezonanta Magnetica de Rotatie

Unica in Romania prin LaurusMedical

 

CartilajMBST ® Terapia prin Rezonanta Magnetica, se bazeaza pe principiul investigatiei prin rezonanta magnetica (RMN), procedura ce permite medicilor sa genereze imagini ale tesuturilor moi, cum ar fi ligamentele si cartilajul. RMN-ul este una dintre metodele cele mai precise si mai sofisticate de diagnosticare, disponibila in prezent. Efectele sale terapeutice au iesit prima oara la lumina atunci cand pacientii care sufereau de osteoartrita, au raportat ca durerea lor s-a calmat in mod semnificativ, dupa ce au facut un RMN. Aceste rapoarte au fost sursa de inspiratie pentru  echipa MedTec sa investigheze in continuare acest fenomen si in cele din urma a condus la dezvoltarea de MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica.

Ce trateaza MBST®?

Boli cum ar fi osteoartrita (boala degenerativa a articulatiilor) si osteoporoza (reducerea densitatii minerale osoase si oasele slabite) impun adesea restrictii grave asupra oamenilor. Dureri la articulatii, mobilitatea limitata si oasele fragile sunt cauzate de degenerarea sau uzura anumitor tipuri de tesut. In cele mai multe dintre aceste cazuri, semnalele care stimuleaza metabolismul celular si regenerarea cartilajului si a oaselor in organism, nu functioneaza corect.

MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica este o procedura inovatoare, ce actioneaza exact pe acea parte a corpului care se ocupa cu producerea de semnale ce stimuleaza regenerarea organismului. MBST ® cuprinde o unitate de tratament extrem de sofisticata, care genereaza campuri electromagnetice. Aceste campuri electromagnetice (campuri EM), actioneaza asupra celulelor tesutului afectat,  stimuland astfel metabolismul celular si procesele regenerative. In contrast cu cele mai multe forme de alte tratamente, MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica, actioneaza asupra cauzelor care stau la baza unor boli, mai degraba, decat a simptomelor lor.

Actiunea regenerativa a terapiei MBST 1 Actiunea regenerativa a terapiei MBST 1
Actiunea regenerativa a terapiei MBST 2 Actiunea regenerativa a terapiei MBST 2

Rezonanta magnetica – un proces fizic, extrem de complex.

Sedinta terapeutica MBSTOamenii de stiinta au descoperit mai intai efectele campurilor electromagnetice asupra celulelor umane la inceputul secolului 20. Astazi, suntem constienti ca aceste campuri electromagnetice, nu afecteaza numai celulele, dar ca acest efect difera in functie de tipul de camp electromagnetic. In termeni simpli, s-ar putea spune ca nu exista doua campuri electromagnetice identice – de aceea este important sa se explice ca MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica, actioneaza asupra rotatiei nucleare.

Faptul ca procesele naturale metabolice ale unui organism, sunt partial controlate de campuri electromagnetice, prin expunerea lor face sa afecteze pozitiv structurile celulare prin utilizarea unui dispozitiv extern, cum ar fi un dispozitiv MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica, care a fost conceput a actiona pe tesuturi specifice, cum ar fi celulele cartilajului.

Fara efecte secundare.

Campul EM generat de dispozitivul MBST Terapia cu Rezonanta Magnetica, este de aproximativ 10.000 de ori mai slab decat cel utilizat in imagistica prin rezonanta magnetica. MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica, nu este, prin urmare, asociata cu nici un alt efect advers, este perfect sigura si nedureroasa.

Are MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica efecte secundare?

In prezent nu exista efecte secundare cunoscute din MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica. MBST ® nu implica o interventie chirurgicala. Medicul dumneavoastra va va informa cu privire la orice contraindicatii potentiale (criteriile si conditiile in care terapia prin rezonanta magnetica nu ar trebui sa se aplice).

Este terapia MBST ® dureroasa?

Tratamentul cu rezonanta magnetica nucleara nu produce efecte neplacute, indiferent daca se trateaza osteoartrita sau osteoporoza. Singurele senzatii pe care pacientii le simt, sunt usoare furnicaturi sau senzatii de caldura in zona tratata, dar care sunt considerate intotdeauna placute si benefice.

Trebuie luate in considerare anumite lucruri, inainte de inceperea tratamentului?

Tratamentul nu necesita nici o pregatire speciala si poate fi inceput imediat.

Poate campul electromagnetic generat de dispozitivul MBST ®, sa afecteze negativ organismul?

Terapia prin rezonanta magnetica functioneaza in acelasi mod ca si imagistica prin rezonanta magnetica (RMN), care utilizeaza campuri electromagnetice foarte puternice (campuri EM). Pentru ca aceste campuri electromagnetice generate de dispozitivele MBST ®, sunt de 10.000 de ori mai slabe decat cele utilizate de catre RMN-uri, inseamna ca acestea sunt perfect sigure si nu au existat vreodata efectele negative asociate cu utilizarea acestora.

Ce se poate face pentru a sprijini terapia MBST ®?

MBST ® Terapia cu Rezonanta Magnetica este cel mai eficient tratament, in cazul in care celulele din tesutul deteriorat sunt prevazute cu o multime de fluide. Prin urmare, ar trebui sa beti cantitati mari de apa, suc, ceai sau alte bauturi non-alcoolice, cel putin 1,5 – 2 litri pe zi, inainte de tratament. Miscarea este, de asemenea, de mare importanta atat in tratamentul osteoartritei cat si osteoporozei pentru ca in general, “cei care se odihnesc vor rugini”. Noi, prin urmare, va recomandam angajarea intr-o forma de exercitii usoare, cum ar fi mersul pe jos. Cu toate acestea, va rugam sa aveti grija sa nu faceti exces fata de ceea ce e normal. Intotdeauna verificati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice exercitiu.

Terapia MBST ® se poate repeta?

Daca va recomanda medicul dumneavoastra, tratamentul MBST se poate repeta. Cu toate acestea, ar trebui sa existe o pauza intre sedintele de tratament, si ar trebui sa discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra despre repetarea sedintelor.

Exista restrictii de aplicare a MBST ® Terapiei cu Rezonanta Magnetica?

In general, MBST ® Tratamentul cu Rezonanta Magnetica poate fi aplicat in conditii de siguranta pentru oameni de toate varstele si indiferent de conditia fizica. Cu toate acestea, pacientul trebuie consultat si trebuie sa se stabileasca ca nu prezinta contraindicatii la MBST ® . Medicul care face tratamentul cu MBST ® va va consulta inainte de tratament pentru a se asigura ca MBST ® nu este contraindicat pentru dumneavoastra.

premii mbst

Cum se diferentiaza MBST ® de alte terapii cu camp electromagnetic?

Diferentele fizice intre campurile electromagnetice conventionale si cele cu rezonanta magnetica nucleara sunt considerabile. In termeni fizici, rezonanta magnetica nucleara este un proces cu totul diferit de rezonanta electromagnetica. Acest lucru este deja evident prin utilizarea de “magnetism nuclear” si “rezonanta”, adica pentru ca particulele incarcate pozitiv in interiorul nucleelor de hidrogen vor raspunde doar la dispozitivul MBST ®, in conditii fizice foarte specifice. Acest lucru duce la un transfer extrem de eficient al energiei in tesut.

Desi MBST ® seamana cu dispozitivele de camp electromagnetic conventional la un nivel superficial, este absolut unic in tehnologia de magnetism nuclear dezvoltat de MedTec si pentru care brevetele au fost aplicate la nivel global, si au fost deja acordate intr-un anumit numar de tari (de exemplu, Europa, Australia, SUA si Canada). Intotdeauna asigurati-va ca dispozitivele MBST ® poarta logo-ul original.