În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca, din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Laurus Medical se alătură ințiativei Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și astăzi 17 septembrie, în cadrul spitalului au avut loc următoarele activități menite să marcheze importanța temei și pentru conștientizarea importanței siguranței pacientului pentru orice serviciu medical de care beneficiază:

Afișarea de postere și materiale informative

Întreg personalul Laurus Medical a purtat o fundiță portocalie pe tot parcursul acestei zile, culoarea aleasă de OMS ca simbol al acestui eveniment,

A fost organizată o întâlnire tematica cu angajații unității sanitare în cadrul căreia a fost transmis mesajul comun OMS – ANMCS și s-a prezentat importanța:

– implicării pacienților ca parteneri în îngrijirea lor,

– colaborării cu pacientul, pentru siguranța acestuia,

– asigurării dezvoltării profesionale continue pentru îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor în materie de siguranță a pacientului,

– creerii unei culturi organizaționale pentru siguranța mediului de îngrijire.

– încurajării raportării fără caracter acuzator a evenimentelor adverse asociate asistenței medicale și a învățării din erori.

“Procesul de acreditare, dincolo de efortul pe care îl presupune, rămâne în esență o experiență pozitivă. Aceasta pentru că, pe de o parte, permite evaluarea tuturor aspectelor pe care le presupune o activitate atât de complexă, identificând nevoile de a schimba, de a îmbunătății anumite lucruri pe care în mod obișnuit stresul cotidian și rutina te fac să nu le mai sesizezi. Pe de altă parte consolidează efortul nostru zilnic de a asigura o practică medicală de calitate, îmbunătățind gradul de satisfacție al pacienților și nu în ultimul rând profilul de siguranță al practicii medicale” Dr. Daniel-Iulian Voiculescu director medical al spitalului Laurus Medical, medic primar chirurgie generală, doctor în Științe Medicale.

Sursa: https://comunicate.wall-street.ro/spitalul-laurus-medical-a-fost-acreditat-in-categoria-a-ii-a-cu-recomandari-in-urma-evaluarii-a-n-m-c-s-2449