Iarna este anotimpul perfect pentru a repara pielea afectată de soare în timpul verii, prin creme utilizate acasă sau tratamemente dermatologice: peelinguri chimice, mezoterapie, injectări de acid hialuronic, tratamente PRP.

Pentru un efect optim al tratamentelor este recomandat ca toate procedurile terapeutice să fie însoțite de un regim alimentar cât mai echilibrat și sănătos, fiind indicată introducerea în dietă a suplimentelor cu Vitamina C, zinc și omega 3.

Fotoprotecția reprezintă un factor major deoarece și în anotimpul rece razele ultraviolete ajung pe pielea noastră cauzând efecte la fel de dăunătoare, dacă nu chiar mai mari dacă sunt reflectate de zăpadă,  spune Dr. Cătălina Jacotă, medic specialist Dermatologie-Venerologie.

Mezoterapia se adresează alopeciei, porilor dilatați, hiperpigmentarilor, melasmei și nu în ultimul rând a cicatricilor post acneice. Este o tehnică de corecție facială minim invazivă care implică multipla injectare epidermică (stratul superficial al pielii) și/sau intradermică (stratul mediul și cel mai gros strat tegumentar) a nutrienților, vitaminelor, aminoacizilor enzimelor și acidului hialuronic. Mezohair reprezintă injectarea prin intermediul unor ace foarte fine de substanțe cu rol regenerator la nivelul pielii scalpului.

De obicei se administrează un amestec de substanțe (aminoacizi, vitamine, factori de creștere), iar pentru o potențare a efectului se poate asocia procedura de PRP.

PRP- ul (injectarea de plasma proprie) este indicat în rejuvenarea și revitalizarea pielii, atenuând ridurile și cearcănele, stimulează producția de colagen, accelerează procesul natural de vindecare a pielii prin stimularea mecanismelor naturale de epitelizare și regenerare.

Peelingul chimic se adresează ridurilor fine, petelor cauzate de expunerea la soare sau leziunilor cauzate de acnee. Are rolul de a îndepărta celulele moarte și de a stimula regenerarea celulară.

Pentru acasă este indicat să alegeți creme emoliente, mai onctuoase care conțin uree, acid lactic, acid hialuronic (absorb apa), ceramide (care simulează lipidele pielii). Cremele de duș sunt de preferat gelurilor, datorită compoziției mai cremoase. O dată pe săptămână utilizarea unei creme de duș cu particule exfoliante contribuie la îndepărtarea celulelor moarte și la absorbția mai bună a cremelor hidratante.

Părul se poate proteja cu căciuli când ieșiți afară și încercați să utilizați o dată pe săptămână o mască hrănitoare pentru păr.

Buzele trebuie protejate cu balsam de buze. Și este bine să evitați să umeziți buzele când sunteți afară.

În concluzie, iarna este anotimpul indicat pentru tratamente estetice și perioada favorabilă de vindecare.

Sursa:
https://www.perfecte.ro/frumusete/iarna-anotimpul-indicat-pentru-tratamentele-estetice.html