O noua tehnica de indepartare a hemoroizilor se numeste atomizare. Atomizorul este un dispozitiv medical care a fost conceput anume pentru atomizarea tesutului. Termenul “hemoroizi atomizati” a fost folosit deoarece hemoroizii sunt redusi la particule minime intr-o ceata fina (spray), care este aspirat imediat. Cu un aparat special, hemoroizii sunt taiati sau vaporizati, in unul sau mai multe straturi deodata.

Hemoroizii sunt dezintegrati in aerosoli de carbon si molecule de apa. Folosind Atomizorul, tesutul este sculptat in forma si finetea dorita. Drept rezultat, chirurgul opereaza cu minim de sange si obtine hemostazie mai buna decat cu tehnicile chirurgicale electrice traditionale. Cu Atomizorul, pacientul obtine rezultate postoperative mai bune si putine probleme anale fata de tehnicile operative traditionale.

In Statele Unite, hemoroidectomia Ferguson este considerata standardul de aur cu care celelalte tehnici chirugicale sunt comparate.

Rezultatele hemoroizilor atomizati sunt similare cu cele ale tehnicii laser de indepartare a hemoroizilor, exceptand faptul ca este mai putin sange folosind Atomizorul si Atomizarea costa mult mai putin. In ambele proceduri, s-a observat mai putin disconfort, mai putine medicamente, mai putina constipatie, mai putina retentie urinara si faptul ca nu este necesara spitalizarea. Complicatiile care apar folosind Atomizorul sunt rare si sunt tipice rezultatele excelente. Tehnica de indepartare a hemoroizilor prin Atomizare se foloseste doar in Arizona – SUA (cu exclusivitate).